elisabetsalat

cat

esp

eng

El suport de fusta normalment el treballo primer amb una base que elaboro a casa artesanalment, que s’anomena “gesso tradicional”. És un  procés una mica laboriós, però dóna una qualitat a la superfície difícil de trobar en els productes estàndard. Aquesta base em permet utilitzar moltes tècniques que amplien el ventall de treball (acrílics, tintes, collages, grafits, esgrafiats, transfers... fins i tot la incorporació de fragments de “troballes”).

 

Pel que fa als temes que m’agrada treballar i a la meva metodologia, em deixo guiar molt pel que em demana l’obra mateixa. Gairebé sempre hi ha un fil conductor, però sempre s’acaba imposant el diàleg que en aquell moment es crea entre el quadre i jo.

 

M’agraden els colors oxidats, gastats... les pàtines que el temps crea sobre les coses i també sobre nosaltres. Potser és per això que en molts dels quadres hi apareixen tonalitats oxidades, negres i sèpies, així com transparències dels blancs, escrits fragmentats, símbols, cicatrius en forma d’esgrafiats i alguns tocs de color, sobretot blaus intensos i vermell.

 

...un cert grau d’abandó de les coses velles, però també belles.

 

M’agrada treballar sobre diferents formats, tant pel que fa a la mida com al suport. Als meus inicis, vaig emprar el paper de diferents gramatges. Després va venir la tela i, en els últims anys, he utilitzat més la fusta com a base de les meves obres. Cada suport m’obre diferents possibilitats, tant a nivell cromàtic com tècnic.

 

En l’obra sobre paper, normalment utilitzo tintes (anilines, tintes Seneliers...), acrílics i grafits. En molts dels quadres hi ha collages de diferents materials. De vegades, són retalls que he trobat (premsa, cartes antigues, tranfers de fotografies que he fet a coses que m’han atret en algun moment) i d’altres són papers més subtils (paper japonès, xines...).

 

Pel que fa a l’obra sobre tela, bàsicament he utilitzat acrílics, però també grafits i tintes. Aquestes pintures són les més “matèriques”.